Начало / България / Българче спечели първо място в Международен фотографски конкурс

Българче спечели първо място в Международен фотографски конкурс

Българче спечели първо място в Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 година

Днес в централата на Националното географско дружество във Вашингтон, САЩ, бяха обявени призьорите в Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 г.
Първо място в категория „Дръзки изследователи“ спечели осемгодишната Радостина Георгиева Тодорова от България със снимката: „И най-дългият тунел има край и светлина“, направена на ждрелото на река Ерма.
Международният фотографски конкурс за деца беше проведен в партньорство с американското издание на списание National Geographic KIDS и 11 локални издания. Тазгодишните победители бяха избрани сред 17 500 участници от САЩ, Австралия, Нова Зеландия, България, Китай, Германия, Индонезия, Холандия, Португалия, Словения, Турция и Великобритания. Във всяка страна беше проведен национален етап на конкурса, а победителите в четирите категории в националния етап получиха право на участие в международния конкурс.
В националния етап на конкурса в България бяха изпратени рекордeн брой фотографии – 1056, които могат да бъдат разгледани на http://www.nationalgeographic.bg/ipc2015
Изложба с избрани фотографии от националния етап в България и снимките – победители в Международния конкурс ще се проведе от 5 февруари до 5 март в Сердика Център София.
Голямата награда в Международния конкурс – петдневно пътуване до Вашингтон и разглеждане на централата на National Geographic – беше присъдена на 13-годишната Сене Менсинк от Холандия за снимка на скакалец, надничащ изпод лист.

Победители в четирите категории на Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 година:

· Сене Менсинк, 13 г., Холандия – категория „Удивителни животни“
. Радостина Тодорова, 8 г., България – категория „Дръзки изследователи“
. Тадг Вердиер, 11 г., Ирландия – категория „Невероятно, но факт“
· Хенри Даунинг, 10 г., САЩ – категория „На почивка“.

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар