Начало / България / Варненски поет: Висящият ресторант е безумие

Варненски поет: Висящият ресторант е безумие

Атракцията висящ от кран ресторант на пристанището във Варна, който функционира от няколко дни, предизвика както положителни така и отрицателни мнения в мрежата
Варненският поет Валери Станков написа във Фейсбук профила си коментар:

„Увисналата на пристанищния кран във Варна кръчма е истинско безумие. Още от детските си години, понеже мама работеше на сточна гара Варна, където кранове товареха вагоните, знам, че е абсолютно забранено да се вдигат хора с кран и човек да стои под стрелата на крана.

Забраната е изписана на специални табели, окачени на крановете. Дори офисните, хотелските, блоковите и всички останали асансьори имат минимум по 4-5 осигурителни въжета и релси, в които да се вкопчат клиновете, ако основната макара се счупи, или ако двигателите превключат на по-висока предавка.

Ако утре този висящ на кран „ресторант“, който няма дори и кенеф, а да не говорим за елементарни хигиенни условия, се срути – да речем, при не дай си, Боже, скъсване на стоманено въже, или внезапен шквал, а кранове по света и у нас са падали и ще продължават да падат, виновни в устите на журналистите ще бъдат не ТИМ, не кметът на Варна, а ние – тъпаците, които им ръкопляскаме и цъкаме с език на всяка бизнесменска простотия.“

От фирмата инициатор на атракцията уверяват, че са спазени всички правила за безопасност, а и има голям интерес от страна на клиенти въпреки относително високата цена.

Платформата на небесния ресторант е дълга 14 метра и широка – около 5. Издига се до 50 метра височина с помощта на кран. Местата са 22. Гостите са обезопасени с колани, като за тях се грижат майстор-готвач, двама сервитьори и капитанът на платформата. Посетителите могат да избират между две менюта, като цените са между 100 и 200 лева.

Вижте още

Саудитска Арабия с огромен туристически проект на Червено море

Саудитска Арабия планира да превърне голяма част от недокоснатото си крайбрежие на Червено море в …

Вашият коментар