Начало / Водещи новини / Еврокомисар Корина Крецу обсъди усвояването на средствата от ЕС с български министри

Еврокомисар Корина Крецу обсъди усвояването на средствата от ЕС с български министри

Европейският комисар за регионална политика Корина Крецу се срещна в Брюксел вчера, 20 юни, с представители на българското правителство.

Във фокуса на срещата с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министъра на туризма Николина Ангелкова и министъра на околната среда Нено Димов бяха усвояването на средствата от ЕС в България, проектът за изграждането на магистрала Струма, финансиран с европейски средства, както и трансгранични проекти, включващи България.

„Ще се радвам да подчертая пред новоназначените министри пълната подкрепа на Комисията за усилията, които България полага, за да постигне всички цели на Европейските структурни и инвестиционни фондове през настоящия финансов период“, каза Корина Крецу преди началото на срещата. „С усвояването на 97% от средствата за периода 2007-2013 г и темп на одобрение на проекти от 41%, България се нарежда сред по-добре представящите се членки на ЕС. Списъкът с проекти, обаче, трябва да продължи да се попълва с качествени инвестиции. В навечерието на преговорите за бъдещето на политиката за сближаване подобни срещи с представители на страните членки са от много важно значение.“

Комисар Крецу обсъди и проекта за изграждането на магистрала Струма, финансиран с европейски средства, тъй като е налице значителен недостиг на финансиране, както и участието на България в трансгранични проекти и Дунавската стратегия.

Повече снимки от срещата може да намерите във Фейсбук страницата на Корина Крецу:https://www.facebook.com/EUCorinaCretu/

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар