Начало / България / Единадесет години „Повече българчета за България“

Единадесет години „Повече българчета за България“

Кампанията “Повече българчета за България” зарадва десетки бъдещи и настоящи родители, а печеливши от минали кампании изтеглиха победителите на официално събиране в литературен клуб “Перото”.

Peroto_Troika11За единадесета година сутрешният блок на радио Витоша “Тройка на разсъмване” реализира кампанията “Повече българчета за България” в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми от цялата страна. В присъствието на нотариус, представители на фондациите “Искам бебе” и “Нашите недоносени деца”, много гости и приятели на “Тройка на разсъмване” се изтеглиха печелившите номера в тазгодишната кампания, които бяха обявени в ефир. Те получиха процедури свързани с асистирани репродуктивни техники, а за тези които вече са в очакване на рожба получиха ваучери за проследяване на бременност, фетална морфология и процедура по раждане.

Тазгодишният акцент на кампанията е върху помощта за образованието на децата, затова МБАЛ „Надежда“ помага на родители, които са имали репродуктивен проблем и вече имат дете. Средства на стойност 2000 лв. ще бъдат преведени към учебно заведение, като те ще покриват месечни такси или допълнителни занимания на две дечица. Лечебното заведение ще подкрепи и двама първокласника с 500 лв., с които по-смело да посрещнат новата учебна година.
Кампанията продължава да набира средства за апаратура за недоносените дечица и изграждане на “Семейни стаи” в неонатологичните отделения в цялата страна.

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар