Начало / Наука&ICT / Колата на Google с първи инцидент

Колата на Google с първи инцидент

googleselfdriver
В сблъсъка са участвали Lexus SUV оборудван с датчици и камери, обикалящ в Маунтин Вю, където повече от 20 прототипа са маневрирали самостоятелно чрез трафик на Google.

Трима служители на Google се оплакаха от второстепенен удар и бяха закарани в болница. Водачът на другата кола също се оплака от болки във врата и гърба.

В Калифорния, трябва да има човек зад волана на колата със самостоятелно шофиране, когато се тества по обществени пътища, за да се поеме контрол в случай на авария. Google обикновено изпраща друг служител на предната седалка, за да записва подробности от пътуването на лаптоп. В този случай, е имало и такъв пътник.

Google инвестира сериозно в самостоятелното шофиране на коли. Според технологията ще е по-безопасно и по-ефективно, отколкото ако зад волана е човек.

Според доклад за произшествието, което Google подава в Министерството на моторните превозни средства за катастрофата на 1 юли в California:

Колата на Google се движи с около 15 мили в час в режим на самостоятелно шофиране зад други две коли, като се движат към кръстовище със зелена светлина.

Първата кола, колата Google и другата кола пред тях също спират. Отзад се приближава друга кола, която видимо не намалява и се блъска в тях.

Шофьорът на колата се оплаква само от болки в гърба и врата, а колата на Google е само охлузена отзад.

Вижте още

Япония се насочи към Луната

Япония обяви днес, че иска да стане четвъртата страна, приземила успешно безпилотен апарат на Луната. …

Вашият коментар