Начало / България / Корнелия Нинова към Димитър Главчев: Осигурете присъствието на премиера в Народното събрание!

Корнелия Нинова към Димитър Главчев: Осигурете присъствието на премиера в Народното събрание!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова председателя на парламента Димитър Главчев да осигури присъствието на премиера в Народното събрание. Червените настояват премиерът да информира народните представители какви са приоритетите на българското председателство на ЕС.

 

Искаме министър-председателят да обясни защо не изпълнява закона, заяви от трибуната Нинова, цитирана от агенция „Фокус“.

„Поисках процедура от правилника, в който пише, че на питания се отговаря задължително в срок до 14 дни от регистрирането им с възможност министър-председателят да поиска удължаване на срока с не повече от 7 дни“, посочи Нинова. „Задала съм питане на 5 юни към министър-председателя, 14 дни по правилник, плюс 7 за отлагане изтекоха на 26 юни. По същество питането ми е за приоритетите на Българското председателство и позицията на премиера и правителството по петте сценария за развитие на Европа, предложени в Бялата книга“, поясни лидерът на БСП.

 

Нинова коментира, че през последните дни темата за председателството се разглежда на друго, много ниско равнище, и по този начин се пропуска голям шанс за България.
„Бихме искали да поставим въпроса за политиките и приоритетите и това е начин да спасим председателството. За това настоявам, г-н председател, да изпълните поне изискването на правилника, в който се казва, че министър-председателят е длъжен в 10-дневен срок да се яви лично пред Народното събрание и даде обяснение за неизпълнение на своето задължение“, каза Нинова и добави, че този срок изтича в четвъртък.

 

Нинова подчерта, че още от първия ден на това Народно събрание от БСП са обявили, че ще дадат своята подкрепа за европредседателството. „Така ще остане и до последния, но по политики и приоритети, а не по обществени поръчки, кражби и далавери“ ,заяви лидерът на БСП.

 

Председателят на Парламента Димитър Главчев поясни, че министър-председателят през следващите дни е на международни срещи именно във връзка с председателството и БСП биха могли да проявят разбиране в това отношение.

Вижте още

Мястото на мюсюлманските жени не е само в кухнята

Дори и в тънките 65 страници, книгата The Muslimah Sex Manual: A Halal Guide to …

Вашият коментар