Начало / Водещи новини / „Лукойл“ представи своята Екологична програма в България

„Лукойл“ представи своята Екологична програма в България

За последните 5 години „Лукойл-България“ е вложила над 80 млн. долара за екологична сигурност на продуктопровода и прилежащите му бази, отчете генералният директор на компанията Валентин Златев.

Ръководители на ПАО „ЛУКОЙЛ“, сред които вицепрезидентът по Нефтопреработка, нефтохимия и газопреработка г-н Рустем Гималетдинов, се срещнаха днес в Бургас с представители на местната администрация, държавните органи, природозащитни организации, бургаската академична и културна общественост, депутати и журналисти в Експозиционен център „Флора“, за да представят корпоративната програма обменят мнения и идеи за сътрудничество в областта на опазването на околната среда.

Своите програми и проекти в областта на опазването на околната среда представи и Община Бургас. Интегрираният последователен подход в управлението е насочен към подобряване на качеството на живот в града, като планираните мерки обхващат всички секторни политики: енергия, транспорт, градско планиране и инфраструктура.

Българските дружества от Групата „ЛУКОЙЛ“ поддържат високи корпоративни стандарти в областта на екологията, при пълно спазване на изискванията на европейското и българското законодателство. В „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” е постигнато значително намаляване на вредните емисии, с показатели за безопасност и надеждност на оборудването сред най-високите в нефтопреработвателния бранш в ЕС. Реконструирани са всички основни инсталации в рафинерията и са построени 13 нови обекта. С въвеждането в експлоатация на новия комплекс за хидрокрекинг на гудрон е постигната уникална дълбочина на преработката от 90%.

Модернизацията на нефтопреработвателните мощности позволява на пазара да се предлагат горива от ново поколение с по-високи експлоатационни показатели и щадящи околната среда. В края на март тази година „ЛУКОЙЛ“ първи в Русия предложи на пазара горивото ЕКТО-100, което значително подобрява разхода на гориво и намалява вредните емисии. Скоро се очаква ЕКТО-100 да се появи и на европейския пазар.

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар