Начало / България / ЛУКСОФТ БЪЛГАРИЯ С ИНИЦИАТИВА ЗА ДЕЦАТА С ЕПИЛЕПСИЯ

ЛУКСОФТ БЪЛГАРИЯ С ИНИЦИАТИВА ЗА ДЕЦАТА С ЕПИЛЕПСИЯ

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА НА ЛУКСОФТ БЪЛГАРИЯ „ДЕЦАТА С ЕПИЛЕПСИЯ СА ЗНАЧИМИ”

img_262041Luxoft, водещ доставчик на услуги в областта на разработката на софтуер и иновативни IT решения за клиенти в цял свят, заедно с Асоциацията на родители на деца с епилепсия (АРДЕ) организираха за пореден път коледна изложба с творби на деца и младежи, с епилепсия. Експозиция премина под надслов „Ние, децата с епилепсия, станахме забележими – значи сме значими!” и на нея бяха изложени картини, икони, рисувана коприна и стъкло, коледни картички и други произведения, създадени в ателието по арт-терапия за децата и младежите от АРДЕ.

Благотворителното събитие се състоя на 18 декември 2015 г., в офиса на Luxoft в гр. София. В навечерието на коледните празници, служителите на Luxoft имаха възможност да си изберат различни творби от изложбата, както и да дарят средства за дейността на Асоциацията. Освен личните дарения на служителите, Luxoft закупи две картини за награда на избрания за най-добър служител в проектно звено на компанията. Събраните, за втори път тази година, средства ще бъдат предоставени за продължаващия вътрешен основен ремонт на първия дневен център за деца с епилепсия в гр. София.

„Luxoft България е компания с прекрасни идеи и прекрасни хора, които не мислят само за себе си, а отварят сърцата си за каузата на различните, за хората с увреждания. За нас, подкрепата на Luxoft е глътка въздух в трудното ни ежедневие, в преодоляването на препятствията, заедно с децата с епилепсия и техните семейства. Подкрепата на Luxoft ни дава надежда, че все пак има хора, които ни забелязват, протягат ни ръка и правят нашата кауза значима” – каза по време на изложбата Веска Събева, председател на АРДЕ. Тя добави, че проблемите на децата с епилепсия все още остават встрани от дневния ред на обществото. Ето защо всяка помощ от страна на бизнеса в България е добре дошла за нуждите на организацията и за социализирането на децата.

Илияна Геошева, маркетинг мениджър на Luxoft България, отбеляза: „Радваме се, че ние от Luxoft България вече сме част от по-доброто бъдеще на тези изолирани от общество деца. Чувстваме се ангажирани с проблемите на децата с епилепсия и се надяваме чрез нас те да стават по-видими, по-разбираеми и по-значими”. Тя изтъкна още, че децата с епилепсия – както и всички други деца със специфични заболявания или в неравностойно положение – наистина имат нужда да бъдат подкрепяни финансово. По-важното, обаче, което получават те днес, са моралната подкрепа и внимание, които са безценни, защото им дават вярата и силите да продължават да се развиват.

С благотворителната изложба на ателието по арт-терапия за децата и младежите от АРДЕ, Luxoft България следва своята трайна политика за подпомагане на различни социални и образователни каузи и инициативи за по-добра социална интеграция и мотивация за личностно развитие на младите хора в България.

Вижте още

Радан Кънев: Борисов натрупа сланина от суджуци

В състоянието на летаргия, в което се намира кабинетът „Борисов 3”, трудно би умрял. Мечките …

Вашият коментар