Начало / Водещи новини / Марешки: Преча на управляващите, преча на ДПС, преча на всички и затова имам проблеми

Марешки: Преча на управляващите, преча на ДПС, преча на всички и затова имам проблеми

Преча на абсолютно всички и затова имам проблеми, но те ще се решат, защото с такива неща не могат да ме пробият и да ми навредят. Това каза в предаването „Тази неделя“ по БТВ лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, който е обвинен за нелоялни търговски практики и прехвърляне на бизнеса на фармацевти чрез натиск.

„Почна се от ГЕРБ, по СРС-тата излиза, че искам да влизам в търговията с цигари, там съм настъпил други интереси. Сега преча на управляващите, преча и на ДПС да се договарят.

Казаха ми: Ти като подкрепи ГЕРБ в началото, си попречил на ДПС то да си договорят повече неща“, поясни Марешки.

Той беше категоричен, че не е изнудвал никого.

„Ако искам да си разширя бизнеса, отварям нови аптеки. Нямам никакъв проблем да имам толкова аптеки, колкото искам“, заяви той.

Лидерът на „Воля“ се закани, че през септември ще започне да публикува всички 800 страници по първото си дело.

По думите около него започнало да се шуми преди няколко години, когато настоящият кмет на Варна Иван Портних си помислил, че Марешки ще се явява за кандидат за кмет на Варна.

„Хващат едно измекярче варненско, правят ми провокация и оттам тръгва да се шуми околоо името ми“, посочи бизнесменът.

„Не знам Портних какво общо има с ГЕРБ, той им е наложен. Така и ще си отиде“, допълни той.

„Когато избираха Портних за първи път, хората, които го налагаха, обикаляха из града и казваха: Какво толкова, Кирил Йорданов си заминава, Портних е наше момче, нищо няма да се промени. Така са успокоявали и бизнеса, и хората, че всичко ще си остане постарому“, твърди Веселин Марешки.

Лидерът на „Воля“ коментира и реакцията на главния прокурор Сотир Цацаров по случая, който подчерта, че нито един суджук не е стигнал до премиера.

„Единственият начин да съм категоричен, че нито един суджук не е стигнал до премиера Бойко Борисов, е или всички суджуци да са дошли при мен, или да имам точни доказателства суджук по суджук къде са отишли. Ами ако са отишли при Цветанов, Главчев или Цачева? Той застава и брани Борисов, но къде са отишли суджуците?“, попита Марешки.

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар