Начало / България / Национална мрежа за децата – 14 юни, 15.00 ч

Национална мрежа за децата – 14 юни, 15.00 ч

 Hагради за принос към благосъстоянието на децата „Златна ябълка“ 2017

ПОКАНА

На 14 юни 2017 г., сряда, от 15.00 ч. на редовно заседание на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към 44-то Народно събрание ще се проведе представяне на доклада „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в грижите за децата?“ на Национална мрежа за децата.

Докладът обхваща пет области от държавните политики за децата – образование, здравеопазване, семейство и алтернативни грижи, правосъдие и общи принципи по Конвенцията на ООН за правата на детето. Освен че анализира изпълнението на ангажиментите, поети от различните държавни институции към децата и семействата и пише оценки за всеки от тях по шестобалната система, докладът „Бележник“ дава и препоръки за подобряване на държавните политики и мерки за по-доброто благосъстояние на децата. Национална мрежа за децата изготвя годишния доклад „Бележник“ за шеста поредна година. За първи път тази година „Бележник“ има и издание, което включва мнението и оценките на самите деца, родители и на професионалистите, които работят с деца, за това как тези политики се отразяват реално на техния живот. За целта са проведени консултации и фокус групи с над 900 деца и възрасти от цялата страна.

Заповядайте в Зала 142 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ № 1. Представянето ще бъде точка 2 от дневния ред на заседанието на Комисията.

Ако нямате акредитация за Народното събрание, моля потвърдете участие най-късно до 10 ч. на 14 юни като изпратите три имена и номер на документ за самоличност или се свържете директно с Комисията за издаване на временна акредитация.

 

За допълнителна информация:

Теодора Петрова

Национална мрежа за децата

Тел. 0886 41 30 73

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар