Начало / Водещи новини / Отнемат ни председателството на ЕС?

Отнемат ни председателството на ЕС?

Да се отнеме на България възможността да бъде Председател на Съвета на ЕС от 1 януари 2018 г. Това са предложили още преди месец евродепутати от Франция и Холандия. През последните дни към тях са се присъединили техни колеги от други страни заради корупционните скандали, които разтресоха държавата покрай НДК и други обществени поръчки, съобщили дипломатически източници за Фрог нюз.

От Брюксел били убедени, че България няма да може да се справи навреме с подготовката за Председателството. Вече имало идея то да бъде поето от Австрия. За сега страната ни не била изключена изцяло от списъка на домакините. Обсъждал се вариант да ни се даде повече време, за да изпълним всички изисквания. И само ако това се случи, можело да поемем щафетата веднага след Австрия. Лошата новина стигнала вече и до ушите на управляващите.

В момента дисциплината в Брюксел е силно затегната, особено след като преди два дни председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер скастри евродепутатите, обвинявайки ги в двоен стандарт. Той се вбеси от присъствието само на 30 депутати, докато малтийският премиер отчиташе резултатите от председателството на страната си.

Вижте още

Мястото на мюсюлманските жени не е само в кухнята

Дори и в тънките 65 страници, книгата The Muslimah Sex Manual: A Halal Guide to …

Вашият коментар