Начало / България / Паркирала на тротоар нападна пешеходец в столицата

Паркирала на тротоар нападна пешеходец в столицата

Поредното погазване на правата на пешеходците

 

В ранния петъчен следобед на миналата седмица жена пешеходец станала жертва на агресия от страна на водач на лек автомобил, паркиран на тротоара.

Ани Иванова посетила ж.к. „Младост 2” в София по служебни задължения, без да знае какво я очаква. На прибиране тя се натъкнала на поредното нарушение на правилата за движение по пътищата. Паркирана на тротоара кола попречила на жената да премине. А за да е още по-пълен абсурдът, МПС-то внезапно потеглило и със задния калник удря пешеходката.

„Извиках на водачката гледа ли какво прави. Беше просто въпрос”, коментира потърпевшата. Въпрос, провокирал вербална атака от страна на шофьора – непозната за Ани Иванова жена.

Ани успява да заснеме с телефона си няколко бързи снимки от мястото на инцидента. Това видимо подразнило нарушителя и довело до още по-остра реакция. В ситуацията се намесва и спътникът на въпросната дама. Двамата нападат Ани с ритници, дърпайки  дамската й чанта.

„Целта им беше телефонът – всичко стана за около минута. Ситуацията беше опасна, защото не знаех дали са въоръжени.”, казва още Ани, изумявайки се на проявеното от нея самообладание.

За щастие всичко завършва благополучно, а жертвата на обстоятелствата се спасява без физически наранявания. Остава само споменът за поредната безнаказана агресия у нас.

След като се прибира у дома, Ани подава сигнал на 112. От там я информират, че шофьорът ще бъде вписан в регистър като рисков и неадекватен водач на МПС.

Историята не свършва до тук. Пострадалата решава да не замълчи и разпространява направените от произшествието снимки в социалните мрежи. Заснетите кадри бързо грабват вниманието на интернет потребителите и будят дълго събираното гражданско недоволство. Осмелилите се да потърсят контакт с нея за изненада се оказват многобройни. Ани дори получава информация от жители на квартала, които сигнализирали, че това далеч не е първата проява на въпросната нападателка. За съжаление страхът от безнаказаността подтиква хората да не говорят открито, а единственото спасение остава анонимността.

„Поредният пример за това, което се случва в нашето общество. Наскоро бях в Мюнхен и посред нощ в центъра на града видях паркирана на тротоара кола. За голяма изненада мигновено се появиха общински служители, които заснеха автомобила. Не след дълго той вече не е беше там.“ – без агресия, без обиди, просто стриктно следене на законовите мерки.

Ани Иванова не очаква реакция от страна на своите нападатели и смята, че това няма да е краят на наглото поведение по пътищата.

Очаква се още информация за инцидента и самоличността на нарушителите.

Вижте още

Радан Кънев: Борисов натрупа сланина от суджуци

В състоянието на летаргия, в което се намира кабинетът „Борисов 3”, трудно би умрял. Мечките …

Вашият коментар