Начало / Водещи новини / Преди 30 години Canon промени фотографията

Преди 30 години Canon промени фотографията

Canon отбелязва 30-а годишнина на технологията, променила фотографията

Японската компания търси своите първи фотоапарати в България

София, 3 април 2017 г. – Canon, световен лидер при решенията за работа с изображения, отбелязва тази година тридесетия рожден ден от въвеждането на своята световноизвестна технология EOS. Въведена през 1987 година, технологията на Canon революционизира фотографията като прави възможна смяната на обективи и автоматичния фокус.

Серията EOS е първата изцяло електронна система за контрол на обективи, която днес се използва във всички фотоапарати и производители. В сърцето на технологията е системата на Canon за сменяеми обективи EF, където електрониката за управление на обектива вече не е във фотоапарата, а в самия обектив, което дава независимост на обектива от фотоапарата. EOS е акроним за „Електро оптична система” и носи името на гръцката богиня на зората.

EOS на Canon прави своя дебют през март 1987 година с въвеждането на фотоапарата EOS 650 с огледално-рефлексен (SLR) и EF обектив. EOS днес включва и система Cinema EOS и се състои от 24 фотоапарати с избор от 97 EF обективи. Тъй като всички основни компоненти на цифровия фотоапарат – CMOS сензор, графичен процесор и сменяеми обективи – са използвани в EOS и са собствена разработка на Canon, японската компания контролира всички аспекти от обработката на изображението от заснемането до крайния резултат. Така продуктите на Canon бързо се превръщат в стандарт за качество на изображението и цветовете.

• 2 През септември 2003 г. Canon пуска EOS 300D – първият дигитален огледално- рефлексен фотоапарат, с което поставя началото на новата цифрова епоха. Въвеждането на този модел помага на Canon да стане водещият производител на фотоапарати със сменяеми обективи в следващите 14 години. Благодарение на лоялността на своите клиенти, към ноември 2015 година общият брой произведени фотоапарати от серията EOS достига 80 милиона, а към август 2016 г., общият брой произведени обективи EF вече надхвърля 120 милиона броя.

За да отбележи юбилея на EOS, в България Canon организира виртуален музей – компанията кани всички, които притежават фотоапарат на Canon в следващите два месеца да изпратят негова фотография, снимки направени с него, както и историите зад тези снимки. Всички желаещи да участват във виртуалната изложба на Canon, може да пращат снимките на Facebook страницата на компанията в България като притежателите на най-харесваните снимки и истории ще бъдат наградени с книги за фотографията на Canon, а много от участниците ще получат други награди. От момента на своя дебют през 1987 година, EOS разширява границите на възможностите на фотографията и работи за популяризирането й с видеозаписа като основни форми на визуална комуникация. Компанията продължава да подобрява своята технология за изображения и непрекъснато да развива EOS за да отговори на нуждите на все по-разнообразните потребители

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар