Начало / Водещи новини / Световноизвестният цигулар Максим Венгеров с концерт в България

Световноизвестният цигулар Максим Венгеров с концерт в България

Световноизвестният цигулар Максим Венгеров ще изнесе концерт в София на 30 март 2018 година. „Детето чудо на нашето съвремие“, както е бил наричан музиканта заради виртуозните си изпълнения още в невръстна възраст, ще излезе на сцената на зала 1 на НДК заедно със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров, информира БНТ.

Големият руски цигулар започва да изнася концерти на 5-годишна възраст, а на 16 води първия си майсторски клас. Носител е на наградата „Грами“, обожаван от хиляди по света.

„Това са едни редки мигове в живота на човек, който обича тази музика, да чуеш изпълнение на някой от най-красивите цигулкови концерти в такива изпълнения, като това на Максим. Той е с много страст, с изключително присъствие на сцената, което влияе“, казва Васил Димитров – изпълнителен директор на Cantus firmus.

12 години след първия си концерт у нас Максим Венгеров ще се завърне и пред българската публика. След близо 2-годишни преговори музикалните ценители отново ще чуят изумителния звук на неговия „Страдивариус“.

„Държавните и частните структури имат различни силни страни. Когато те обединят усилията си, тогава могат да се постигат чудеса и едно такова чудо е гостуването на Максим Венгеров“, казва директорът  на Софийската филхармония Найден Тодоров.

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар