Начало / България / Тошо Пейков показва в Разград блясъка на България от времето на Третото българско царство

Тошо Пейков показва в Разград блясъка на България от времето на Третото българско царство

IMG_8701-864-x-1296-e1454003137615Тошо Пейков показва в изключително красива и детайлна фотоизложба блясъка на България от времето на Третото българско царство. Тя бе открита на вчера и ще остане до 10 март във фоайето и конферентната зала на Общинския културен център. IMG_8701 (864 x 1296)Разградчани имат уникалния шанс да видят на огромни цветни пана владетели, дейци и дворци от Третото българско царство благодарение на съвместните усилия на
Регионалния исторически музей и Движение за национално възраждане „Оборище”да експонират изложбата тук по повод Деня на Разград.
Видимо развълнуван, на откриването авторът Тошо Пейков разказваше емоционално на публиката, голяма част от която – гимназисти, къде точно са попаднали, защо трябва да са горди, че са потомци на хората от портретите, защо трябва да отидат и разгледат дворците наживо и защо трябва да са абсолютно убедени, че могат да сторят за род и държава в живота си дори повече от тях.
IMG_8704 (1296 x 864)За 43 месеца фотосите са гостували на 43 места в Европа, Азия и България. Сега са в Разград. Снимките са на български обекти, поставени под закрилата на ЮНЕСКО, включително и Царската тракийска гробница край с. Свещари, възрожденци, национал-революционери, владетели и държавни дейци – строители на съвременна България, възрожденски градове, дворци, манастири и прекрасни икони от Самоковската, Тревненската и Банската художествена школа с внушителни размери.IMG_8710
Тук е уреден специален кът на разградчанина – министър-председател на 60-то правителство на България през 1944 г. и убит от така наречения „Народен съд” Иван Багрянов.
Повече от десет години Тошо Пейков полага усилия да покаже у нас и по света непознати или недобре изследвани факти, личности и събития от Третото българско царство. Изложба, която наистина представя България в целия й блясък!

Вижте още

Голям завод за авточасти отваря врати в Пазарджик

Високотехнологичен завод на немския концерн „Костал“ ще бъде открит официално днес в Пазарджик, предава „Дарик“. …

Вашият коментар