Начало / България / „Форбс“: България се управлява от тъпоумен интригант-сървайвър

„Форбс“: България се управлява от тъпоумен интригант-сървайвър

Невижданият резил с номинациите ни за ООН започна да дава вторични удари, които могат да се окажат по-тежки от основния. В западните медии държавани ни е подложена в добрия случай на критика, а в лоши – на осмиване.

Един от най-острите кинжали, които ни забиха, направи авторитетното издание „Форбс“. То не само посочи пълния провал на държавността ни, но отправи и директни обидни думи към премиера, които фактически обиждат и страната. Бойко Борисов е наречен „тъпоумен интригант-сървайвър“. Да, това е излязло и фактически е направило страната ни да изглежда като бананова република. Някаква мутра там се настанила – незаменима и непогрешима, и непоклатима какъвто и резил да направи.

Точният текст на „Форбс“ е следния:

„…Ако България беше нормална страна в добро здраве, премиерът й сега щеше да е подал оставка и правителството да е паднало. Защото решението за подмяна на номинациите бе лично на министър-председателя. Той направи това, въпреки че знаеше, че две трети от българските граждани предпочитат първия си кандидат.

Бойко Борисов е името на този премиер – дълбоко посредствен, дори тъпоумен интригант-сървайвър, съвсем в политическите традиции на региона. Той излезе за първи път на преден план като бодигард на последния комунистически лидер в България. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му…“

Твърде вероятно е вторичните удари да продължат още доста време, и никак не можем да очакваме, някой от тях да е положителен. Това е една от причините подобни хазартни ходове да се избягват в международната дипломация – просто загубите при провал стават гигантски, сравнени с хипотетични ползи при успех. По-добре е да не се забъркваш, отколкото в 9 от 10 случая да търпиш щети после с години наред. Тежкият хазарт в дипломацията се случва много рядко, и поради тази причина, видни западни преподаватели по международни отношение, вече обявихи, че българският казус ще влезе в учебниците по история. Като пример „как да не се правят нещата“…

ГН, gudelnews.com

Четете още на: http://www.budnaera.com/201604f/16040035.html#ixzz4MVyZCwqB
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Един коментар

  1. Мирослав Ганчев

    България се управлява от тъпоумен интригант

Вашият коментар