Начало / България / 20-ти юбилеен Международен джаз фест в Банско

20-ти юбилеен Международен джаз фест в Банско

Един от най-значимите Международни летни музикални форуми в България – Междунароният джаз фестивал в Банско – стартира след 45 дни. Огромният интерес е причина той да се превърне в ключово събитие не само за страната ни, но и за целия Балкански полуостров.

Фестивалът се провежда в старинния град Банско за 20-ти път и е гореща точка за многохилядна публика пред откритата сцена в центъра на града – „Никола Вапцаров“, където групи и самостоятелни изпълнители от нашето музикално съвремие се грижат за доброто настроение на публиката.

Емблематични гости на събитието са били почти всички големи български джаз изпълнители като Милчо Левиев, Симеон Щерев, Михаил Йосифов, Христо Йоцов, Камелия Тодорова, Васил Петров, Стефка Оникян, Хилда Казасян, Белослава, Мария Илиева, Мери Танева, Мирослава Кацарова, Петър Салчев и много млади бъдещи звезди от родната джаз сцена.

Добрата новина е, че всеки желаещ може да посети фамозното събитие безплатно, тъй като организирането на форума се осъществява от спонсори. Фестивалът се провежда традиционно в периода 8-13 август и стартира в 19.00 ч.

За повече информация, свързана със събитието и неговите участници тази година, посетете официалния сайт на събитието: http://banskojazzfest.com/bg/

Текст: Наталия Иванова

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар