Начало / Политика / Калоян Топалов: Политиците също трябва да декларират членството си в тайни и други организации

Калоян Топалов: Политиците също трябва да декларират членството си в тайни и други организации

Интервю на Илиана Беновска с Калоян Топалов, председател на СГС, от 28 юли 2017 г.

Илиана Беновска: Бихте ли коментирали промените в Закона за съдебната власт и отстъплението на ГЕРБ по отношение на промените, които искаше за финансирането?

Калоян Топалов: Аз съм далече от въпроси за финансирането, тъй като не участвам в нито една професионална организация. Така че това е въпрос, който лично мен не ме касае. Политическият въпрос е, както виждате не за първи път, танцът на танго, или както искате го нарече, в пълна сила. Така че струва ми се, че това е въпрос, който е изцяло в правомощията на парламента. Той ги е упражнил, нямам коментар по този въпрос.

Илиана Беновска: А притеснява ли Ви, че съдиите и съдебната система трябва да декларират към кои съюзи принадлежат, към какви тайни организации, какви други обвързаности имат?

Калоян Топалов: Не, пак казвам, не ме притеснява. Стига това нещо да важи не само за съдиите, а това нещо да важи за цялата политическа класа. Тогава няма нищо притеснително. Притеснително в случая е това, че само и единствено съдиите трябва да декларират такава принадлежност или такова членство. Тоест това говори за една тенденциозност и целенасоченост. Само това е притеснителното, иначе като цяло не!

Вижте още

Вяра Емилова: Хората имат усещането за нестабилност и несигурност в държавата

Вяра Емилова, член на ИБ на БСП, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио …

Вашият коментар