Начало / Водещи новини / Продадоха рисунка на Тръмп за $29 200

Продадоха рисунка на Тръмп за $29 200

Рисунка с изображение на небостъргачи в Ню Йорк от сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп бе продадена на търг за 29 200 долара.

Както съобщиха от базираната в Лос Анджелис (щата Калифорния), аукционна къща Nate D. Sanders Auctions, организирала търга, става въпрос за аматьорска скица, изобразяваща изглед от Ню Йорк с небостъргача „Тръмп Тауър“ в средата. Рисунката е направена от Тръмп със златист флумастер и е подписана лично от него. Рамкираният лист хартия е почти в перфектно състояние, с изключение на почти незабележими петна и ожулвания от дясната страна.

От аукционната къща казаха, че тази работа, независимо от нейната примитивност, е „рядкост, тъй като са известни само няколко рисунки“ на Тръмп. Първоначалната цена на картината е била 9000 долара. Името на купувача не бе разкрито.

Тръмп е направил рисунката по време на благотворително събитие през 2005 г., много преди встъпването си в длъжност като държавен глава. Приемът е бил организиран от компанията Pitney Bowes по повод Международния ден на грамотността, който се отбелязва през септември. Компанията поискала известни художници, спортисти, писатели, илюстратори и политици да създадат нещо лично и с автограф. По-късно тези неща са били предложени на търг, като събраните средства са предназначени за ликвидиране на неграмотността в САЩ и Канада.

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар