Начало / Водещи новини / Red Bull Music Academy открива новия период за кандидатстване с лекция на легендарен DJ и продуцент от САЩ

Red Bull Music Academy открива новия период за кандидатстване с лекция на легендарен DJ и продуцент от САЩ

Домакин е фестивалът Street Masters в града на Тепетата този уикенд

Легендарният хип-хоп продуцент и диджей Bobbito Garcia ще открие процеса за кандидатстване за Red Bull Music Academy. Той ще го направи с лекция по време на фестивала Street masters в Пловдив, на 24 юни от 16:30 часа, в Тотал Спорт, Тютюнев град. Red Bull Music Academy отбелязва своето 20-то юбилейно издание следващата година в Берлин. Вече 20 години тя обикаля света в търсене и обучение на таланти и като генератор на концерти, изложби, лекции и семинари и клубни музикални събития.

По време на лекцията в рамките на фестивала Street masters DJ BOBBITO GARCIA ще сподели своя глобален опит, ще даде редица практически съвети и ще разкаже за съвместната си работа с големи изпълнители и групи като JAY-Z, Wu-Tang Clan, Nas, Biggie и др. Водещ ще е сътрудник на академията от Берлин. Джулиан Бримърс ще задава интересни въпроси, които да разкрият възможностите, които предоставя световната музикална платформа и какви са стандартите, които продуценти и музиканти да трябва да представят в кандидатурата си. След лекцията на 24 юни DJ BOBBITO GARCIA ще изнесе двучасов сет от 00:00 часа в Концертна зала на Пловдивската Опера. Стилът на DJ Bobbito Garcia е изцяло в синхрон с целитe, които си поставя Red Bull Music Academy за следващото си – 20-то юбилейно издание през 2018. Кандидатурите са отворени до 14-ти септември тук: – www.redbullmusicacademy.com/apply

DJ BOBBITO GARCIA a.k.a. Kool Bob Love е известен с уникалните си миксове от соул, джаз, фънк и хип-хоп сред хиляди фенове по цял свят. Уникалният му стил на пускане и продуциране са го направили една от най-големите звезди в хип-хоп индустрията. Влиянието му става още по-голямо, когато заедно със своя приятел Стреч Армстронг създават и до днес най-популярното хип-хоп радиошоу за всички времена, в което са присъствали големи хип-хоп изпълнители. Извън музиката, той е признат познавач на американската „кец“ култура. Той е и продуцент на филм за баскетбол културата в Ню Йорк, а в момента снима автобиографичен филм за радио предаването си.

Програмата на фестивала Street masters е концептуално и стилово в унисон с госта от Ню Йорк. „Стрийт“ или уличната тематика, основата на хип-хоп културата, е представена на няколко сцени на открито за брейк, графити, хауз, кино. Концертната програма на фестивала ще се състои на 23 и 24 юни в концертната зала на Държавната Опера в Пловдив. Хедлайнер на 23 юни е българската хауз DJ легенда KiNK, а на 24 юни събота, DJ Bobbito Garcia ще свири за първи път пред българска публика в полунощ, преди появата на закриващата група Dub Pistols.

/ Билетите за концертите са в продажбата в мрежата на Eventim, Ticket Logic и Ticketportal на цени от 15 до 35 лева.

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар