Начало / България / TechARTnology стартира от март за деца с творчески заложби от семейства с ниски доходи

TechARTnology стартира от март за деца с творчески заложби от семейства с ниски доходи

През март започва TechARTnology – съвместен проект на Luxoft с Fusion Academy и фондация Be Creative.

TechARTnology_Stipendii_LuxoftПроектът TechARTnology дава възможност на деца със творчески заложби от семейства с ниски доходи да се потопят в света на дигиталното изкуство. Luxoft ще осигури 10 стипендии за 4-месечно обучение в курс по Дигитални изкуства за деца на възраст 7-12 г.

Курсът съчетава по най-добрия начин класическото и дигиталното рисуване и дава основи за анимация и програмиране. Това обучението подготвя децата за съвременни професии с насоченост към Графичен дизайн, Илюстрация и анимация, Програмиране, Индустриален дизайн, Интериорен дизайн, Ландшафт архитектура, Текстилен дизайн и др.

Изследванията за креативност показват, че е препоръчително заложбите на децата да бъдат открити до 10-годишната им възраст. След това процесът е по-труден, защото творческите заложби започват да потъват в подсъзнанието.
За стипендия могат да кандидатстват деца на възраст от 7 до 12 г. от семейства с месечен доход под 380 лв. на член от семейството. Обучението ще се проведе от 16 март до 30 юни 2016 г.

Вижте още

Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Да не би да сте сред тях?

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за …

Вашият коментар