Начало / България / Валери Симеонов: Аз съм вицепремиер в коалицията, защото другото би било поредица от избори, което не е добре за България

Валери Симеонов: Аз съм вицепремиер в коалицията, защото другото би било поредица от избори, което не е добре за България

Интервю на Илиана Беновска с вицепремиера Валери Симеонов от 20 юли 2017 г.

 Илиана Беновска: И вторият ми въпрос е към вицепремиера Симеонов и председател на НСТС. Г-н Симеонов, Вие израснахте ли вече на нивото на премиера Борисов да му бъдете партньор именно в тази много тежка сфера, свързана и със социалната политика, и с демографията, с цялата отговорност, с която може би наистина трябва да спрете тези изказвания, които ги правите спонтанно и за което сам се извинихте?

Валери Симеонов: Не чух, че не е добро озвучаването, за някакво ниво ли питате?

Илиана Беновска: Ще повторя.

Валери Симеонов: Дали съм дошъл на някакво ниво ли, какво?

Илиана Беновска: Дали израснахте до нивото на министър-председателя Бойко Борисов, който е трети мандат министър-председател, вярвам знаете, да му бъдете партньор в социалната и демографската сфера – едни от най-тежките сфери, които се поставят в управлението? И дали това ще Ви укроти да правите спонтанните изявления, които обичате артистично да правите и за което сам се извинихте?

Валери Симеонов: Прецених, че не трябва да изказвам лично мнение и съжалих за широкия отзвук, който беше даден, за съжаление, по моя преценка по политически причини. Но няма такава тема, повтарям думите на представителите на синдикалните организации – това не е темата на обществото. Изразих личното си мнение тук на този микрофон. Нищо повече не съм направил и не мисля, че това трябва да бъде свързано с някакво си житейско, политическо или не знам какво израстване.

Илиана Беновска: Защо, нали трябва да сте партньор на Борисов, чувствате ли се на неговото ниво?

Валери Симеонов: Това са фактите, това е разпределението на политическото пространство в България, фактите са такива. В момента има коалиционно управление на ГЕРБ с „Обединените патриоти“, защото друго въобще не би могло да има. Другото, което би могло да има, са поредица от избори, което не е добре за България.

Илиана Беновска: С което казвате, че не сте на нивото на Борисов, или сте, отговорете ясно?

Валери Симеонов: Не мога да вляза във Вашата терминология за нива, за позиции!

Илиана Беновска: Защо, важно е!

Вижте още

Радан Кънев: Борисов натрупа сланина от суджуци

В състоянието на летаргия, в което се намира кабинетът „Борисов 3”, трудно би умрял. Мечките …

Вашият коментар