Начало / България / WEBIT.FESTIVAL дава € 200’000 награда

WEBIT.FESTIVAL дава € 200’000 награда

Победителят от състезанието за предприемачи на Webit.Festival в София ще получи инвестиция от € 200’000! София сред няколкото града в света, където това се случва!

Webit-WIN„Горд съм, че именно в София за първи път в Централна и Източна Европа и един от малкото случаи в света, събитие дава награда от 200 000 EUR за насърчаване на предприемачеството!“ сподели предпримачът, инвеститор и председател на Webit.Foundation Пламен Русев в профила си в социалната мрежа.

„3 от най-успешните български технологични предприемачи и бизнес ангели се присъединиха към мен и моята инвестиция, за да направим това възможно – българска екосистема да подкрепя и налага България като място за развитие на бизнес и инвестиции в стартиращи компании!“ продължава Русев

Победителят от Founders Games на Webit.Festival Europe ще бъде голям щастливец – освен, че ще получи € 200’000 като инвестиция ще има един от най-успешните предприемачи и инвеститори от Централна и Източна Европа за свои ментори и бизнес ангели, които са Васил Терзиев (съ-основател на Телерик – компания, която скоро бе оценена и продадена за 264 милиона долара), Иво Евгениев (Рослин Кепитъл) и Любомир Минчев (основател на Телелинк) и разбира се лично Пламен Русев и платформата и общностите на Webit в цял свят!

Целта на инвеститорите е София да се свързва с успели стартиращи компании, инвестиции и да покаже, че екосистемата се развива.

София става едно от малкото места по света, където предприемач, може да спечели толкова голяма награда. Останалите са Сингапур, Сан Франциско, Виена, Хелзинки, Лас Вегас и Ню Йорк.

Вече 3 години Webit.Foudation подкрепя развитието на предприемаческите екосистеми в локациите и регионите, където се провеждат глобалните събития – София, Истанбул, Дубай, Сингапур и Делхи.

Сумата от € 200’000, осигурена от четиримата предприемачи и инвеститори за събитието в София. Това е тяхна лична кауза, да наложат столицата ни и България като място за развитие на предприемаческата екосистема от Централнаи Източна Европа и останалата част на стария континент.

Към настоящия момент над 930 стартиращи компании от над 60 държави вече са кандидатсвали за гранта на Webit.Foundation.

С днешната новина тяхното участие става с € 200’000 по-интересно и предизвикателно! По време на Webit.Festival избраните стартиращи компании ще се представят на специална сцена пред жури от инвеститори и ще има само един победител, който ще спечели наградата от € 200’000!

Вижте още

Къде пътуват най-много българите и от кои страни най-често ни посещават

Пътуванията на български граждани в чужбина през юни 2017 г. са 618.9 хил., или с …

Вашият коментар